Lauras dag idag.

Man kan gått säga att Laura har haft en mycket tråkig dag idag. Största delen av dagen har spenderats i nallehalaren i babyliften. Nej, vi har inte rest nånstans långt, utan hon har helt enkelt haft en sovardag utan like. Natten var lite jobbig i hennes mått mätt. Hon sov ett 2h pass, resten kortare och jag måste stiga upp ur sängen och bära omkring på henne en gång, för hon hade så svåra magbesvär. Inget oöverkomligt och inget som man blir alltför trött av med andra ord.

Hon vaknade kl 7.30 och hade morgonrutiner med mat och klädbyte och sånt. Kl 9 sattes hon i babyliften för vi hade en del ärenden att sköta. I något skede somnade hon. Vi kom hem kl 12, men hon orkade inte vakna så hon sov vidare. Kl 14 for vi iväg igen med bilen till Leias musiklekis. Laura öppnade ena ögat, men orkade inte riktigt vakna ännu heller. Kl 14.15 vaknade hon och var vaken i 45 min, så länge musiklekis varade. På väg hem somnade hon igen för 30 min. Sen hade hon igen en vakenstund på 45 min, men så måste hon somna igen i manducan då vi gick ut på gården. Hon vaknade igen kl 16.15 och var nu vaken ända till kl 18, då vi for igen med bilen och handlade hela familjen. Nu kl 21.30 sitter hon fortfarande i babyliften och sover…

Har jag sagt att hon är en lätt baby? Har jag nämnt att hon kallas sömntutan? Ok, idag var tydligen en extrem sovdag, dagarna varierar en hel del här, men huhhuh, om alla babyn var såhär skulle nog världen vara överbefolkat i ett huj… Om dethär var mitt första barn skulle jag säkert varit orolig över att hon sover så mycket, orolig över att hon sover i fel ställning, orolig över att får hon i sig tillräckligt med mat osv. Nu är hon ju inte det, så jag konstaterar bara att tydligen behöver hon sin sömn idag. Imorgon är säkert en annorlunda dag.

P.s. Nina, ja, det kom ett senapslass i blöjan före vi for till butiken. Fest! TIll er andra: även om dethär är en mammablogg kommer den inte att handla om babybajs. Helt enkelt av den orsaken att det är en sällsynt händelse här hos oss. Frekvensen mellan senapslassen är 6-7 dagar, vilket är helt najs om man använder tygblöjor, men inte najs då magknipen blir ganska jobbiga.

Annonser

16 thoughts on “Lauras dag idag.

 1. Haha 🙂 hurra för senapen! Du känner ditt barn du, det gick ju precis som du sade 🙂 och så som hon kämpade på under musikleken så var det ju på tiden. Fina lilla sömntutan! Med lite magknip är det säkert skönt att sova i bilstolen… Ha en riktigt skön påsk! Tyvärr verkar det inte bli så soligt som vi hoppades på, men njut iaf.

 2. Hej,

  Om du helammar är bajsande helt normalt. Hon äter tydligen just den mängd näring hon behöver. I tunntarmen nerbryts maten och restprodukterna åker ner i tjocktarmen för lagring. Hon helt enkelt har inga restprodukter på lager 🙂 sen när hon orkar äta lite extra så bajsar hon oftare.

  • Jo, alla våra tre flickor har varit likadana, bajsat med 1 veckas mellanrum. Samtidigt har de inte spytt just alls nån av dem så det betyder väl att de ätit just vad de behövt? Lite jobbigt är det ändå att titta på knipandet innan lasset kommer.

 3. Sötaste lillan! Blir så glad varje gång jag tittar in och varje gång väcks vill-ha-begäret 🙂 Trevlig påsk! Njut av det fina hemmet!

  • Du fick vad du begärde, en vaken (men väldigt missnöjd) unge 😉 Leia frågar redan när hunden skall komma på besök! Hon har gjort en leksak åt henne av spännen och papperslappar 😉

   • Vaddå missnöjd?! Hon var hur söt och snäll som helst! Leia och Tilda e nog så goda :). Vi måste alltså komma med Nelly på besök så L får ge sin gåva! Gonatt!

 4. Det är skönt att komma till världen som trea – man behöver inte ta stress över saker och ting – varken som baby eller mamma. Laura låter precis som vår Sindre, han har sovit överlägset mest av våra barn som baby, överallt närsomhelst hursomhelst. Men bra (förutom magknipet då) att det löper på bra i alla fall, det är ändå tillräckligt att göra i alla fall. Och huset ert är så fint (vill bara se mer!) och jag vet precis vilken känsla du känner över att ha ett alldeles eget hus 🙂 Trevlig påsk åt er!

  • Trean kanske redan från tiden i magen inser att ingen har tid med henne/honom så det är bäst att bara sova? Och som treans mamma har man riktigt på riktigt insett att alla babyn är olika och att man inte skall anta att de beter sig som sina äldre syskon? Men jo, det har faktist gått över all förväntan dethär 😉 Glad påsk åt er också!

  • Som Johanna skriver nedan så är det helt normalt att kakka bara en gång i veckan, det har faktist alla våra tre gjort innan de börjat få fast föda. Så jag tror inte att EC skulle göra nån skillnad i det, men i samband med blöjbyte brukar jag nog ofta hålla henne ovanför lavoaren, så EC megalight kanske man kan säga att vi håller på med redan;)

   • Tänkte mest sen då man börjar märka att det börjar vara trångt i magen och dags för ett ordenligt lass. 😉 O inte har vi kört mer än EClight vi heller, men det har nog hjälpt en hel del och minskat på de äckliga blöjorna att tvätta (våra har definitivt INTE gjort det sådär sällan). 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s