Påskhäxeri.

När kommer påskhäxorna? Väntan blev lång för vissa, medan andra var ganska likgiltiga. Men sen när dörrklockan började plinga så kom det en hel del söta häxor på besök.

Jag tycker att det är en viss skillnad mellan påskhäxeriet här i södra Finland och tex i Vasa. Medan barn i Vasa ofta bara har en tråkig duk på huvudet som utstyrsel och bara plingar på, räcker fram kaffepannan och säger glad påsk (i bästa fall får man ett litet kort eller en kvist), är barn mycket mera utklädda här och har satsat på att dekorera kvistarna. Dessutom plingar de på och frågar först artigt om de får ”virpoa” (vad heter det egentligen på svenska?) och dessutom ger oftast varje häxa en egen kvist och säger tack och glad påsk till sist. Fast kanske det ändrat också i Vasa, jag har ju inte varit där så ofta under påsken under de senaste 10 åren.

Vi for också på en egen påskhäxerirunda bland grannarna. Vi for iväg hela familjen för att samtidigt presentera oss för folket i husen runtom. Alla verkade jättetrevliga, och det fanns en del barnfamiljer också, vilket bådar kompisar åt flickorna. Nu finns det choklad för en lång tid framåt åt föräldrarna (eller var det barnen…?).

Annonser

8 thoughts on “Påskhäxeri.

  1. Jätte charmiga häxor du har 🙂 samtidigt nappar jag id’en om kauluri-aktiga viittan(eller vad man nu ska kalla den) till mina barn, som skall gå uppe i Österbotten på lördag som häxor. Vi brukar nog alltid dela ut ett självgjort pyssel, kort el. en fjäderfrisk kvist 🙂

  2. Jo kivakiva att vi helt missade detta iår. Sku nog ha haft en massa påskägg att ge åt små häxor, men för att dörrklockan är sönder hörde vi inte grannens tvillingar som var o ”virpoo”.Najs! Dessutom for E på söndagen övernatten till mummi så vi kom inte alls att tänka på att det sku ha varit kiva för honom att få fara o virpoo. Nå nästa år sen far båda stora ungarna, de e säkert. Känner mej nu som världens sämsta morsa när jag tittar på era härliga små häxor!!

  3. Ja i år tycker jag att barnen här dessutom satsat extra mycket på kvistarna. 🙂

    Men jösses, säger du att mina var söta häxor, dina var ju helt bedårande!! 🙂 Underbara kläder!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s