Katterna då?

När vi väntade vårt första barn var det nån som direkt frågade om vi kommer att avliva katterna före babyn anlände, för djur och spädbarn är ju världens sämsta kombination, tyckte personen i fråga. Det kan vara farligt för babyn med katter.

Farligt för babysar tror jag inte att det är med en eller två snälla katter i huset, snarare blir det farligt för katten då babyn lär sig röra på sig mot dendär ack så lockande svansen. Laura togs emot av våra katter med total ignorans, förutom att det tävlas lite om vem som får sova i hårdliften. Som tur ryms alla tre också samtidigt i den.

21 thoughts on “Katterna då?

  • Våra katter är lite kräsna och de äter främst vanlig våtfoder köpt i helt vanlig butik, det finns ett par märken som duger. Inget ”bättre” märke duger. Ibland får de ocksräkor, grishjärta, fisk eller kött. Bella (den blonda) äter dessutom torrfoder (Royal Canin Exigent 35/30) men det duger inte alls åt Fanny.

 1. Haha! Jag tror absolut på det där med ”siedätys” och att det (oftast) bara för gott med sig att utsätta barn för både djur och lite smuts i bland. Tror nog det väl kan hända sig att vi har en hund också sen då vi väl bor på marknivå med egen gård 🙂

 2. Alltså faran med katter är väl att det funnits incidenter då katten tyckt att babyn varit så gosig och varm och lagt sig på den för att sova och därmed kvävt babyn. Jag hade t ex en katt som alltid ville ligga tvärs över halsen på mig. Men i proportion till hur många hem som ändå har katter så är ju dessa olycksfall inte speciellt vanliga, skulle jag tro. En hund som biter kan ju ha ihjäl en unge betydligt lättare än vad en katt lyckas skrapa med klorna.

  • Vår ena katt har också tyckt om att sova på vårt huvud eller bröst, men den har aldrig legat så på nåt av barnen. Men djur är djur, inte skulle jag våga lämna vår trio med bebis och katter obevakade i hårdliften, för att vara på den säkra sidan.

 3. Haha, katterna har så ”kattiga” miner, särskilt den som ligger närmare kameran 😀
  Vad är det för ras, Cornish rex, Devon rex..? Hur gulliga som helst är dom.

  Vi fick också höra att vi nog säkert borde dumpa katterna (3 st. vanliga bondskatter) då när jag blev gravid. För katter tar ju typ livet av småbebisar. Tycker vissa.

  Okej, en av våra katter är semi-galen och diggar i allmänhet väldigt få människor. Men det är nog med ena handens fingrar som man kan räkna gångerna då vår fyraåring har fått av tassen. Och då har det nog varit fröken själv som orsakat situationen…

  • Katterna är cornish rexar och nyfikna som bara den. Det intressanta tyckte jag var att kommentaren vi fick var att vi ska väl avliva katterna, inte söka ett nytt hem åt dem. Precis som om de varit babysurrogat för oss som tappat sin funktion direkt man skulle få en riktig baby. En katt som inte diggar människor är ju perfekt i småbarnsfamiljer, för den fattar åtminstone lätt att hålla sig undan, i motsats till vår bruna som absolut måste vara med överallt även om den blir dragen i svansen stup i kvarten…

   • Åh, jag hade helt glömt bort de där kommentarerna om att katterna är babysurrogat! Jag, som aldrig har haft babyfeber (vår graviditet var inte planerad) tycker att de där hjärnfisarna var en förolämpning mot mammor, katter, bebisar och singelkvinnor (vilket jag var då katterna kom). Visst, efter att ha hängt med i tio år så är katterna definitivt familjemedlemmar, men de är inte mina barn, och har aldrig varit det.

 4. förstår inte det där, alla forskning jag har läst tyder på att människor och speciellt barn mår bättre på alla sätt och vis om de får vara i närheten av djur under sin uppväxt. vissa människor tycks ha en underlig uppfattning om att djur är farliga för barn men bra för t,.ex gamlingar..underligt tycker jag som själv är en djurfantast som växt upp med hund och verkligen hoppas att mina egna framtida barn får växa upp med en härlig hund..:)

  • Då är vi två! Men många är rädda för just katter för det enda de gör är att klösa och fräsa, väl? Genom att låta barnen växa upp i närheten av djur gör att de blir tvingade att lära sig visa hänsyn till andra, tycker jag. Dessutom tycker jag det är bra med lite ”smutsiga” husdjur i denna allergiska värld…

   • absolut! folk är alldeles för ”renliga” av sig. Man glömmer bort att det faktiskt är bra med lite bakterier. jepp forskning tyder på att barn lär sig att visa empati och lär sig att ta hand om andra när de får interagera med djur redan när de är små. de blir också överlag lugnare och mer balanserade dessa ungar..:) håller på och skriver min gradu i ämnet så har läst på lite nu..:) fast hundar är ”mina” djur så är jag så fascinerad av era katter, dom är så fina…:)

 5. Oj oj, så skönt barnet ser ut att sova där och månne inte katterna somnar också.
  Katter brukar ju vara ganska bra på att se efter barn, vakta dem och kanske skydda dem från främmande människor.

  • Nja, vaktkatter blir det nog inte av våra, deras lilla hjärnor räcker nog inte till…dessutom är de så fina av sig att direkt babyn har lite också ljud för sig s söker de sig till bättre sovställen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s