Babybubblan.

God morgon!

Vi har sovit oförskämt gott inatt! Bara sovit hela natten lång, ok matpaus med 1-2h mellanrum, men inga längre vakenperioder, inga uppstigningar , inget gråt och inga blöjbyten här. Mera såna nätter tack! Jag ska försöka rusta ihop en förlossningshistoria här inom kort, så länge det ännu är i färskt mine. En helt obeskrivbart häftig upplevelse, måst jag saga, än en gang!

Leia och Tilda har tagit emot sin lillasyster här hemma över alla förväntningar. Leia är helt överförtjust och intresserad (tänk, babyns napa är svart!), medan Tilda främst är likgiltig, men utan några som helst tecken på aggression. Mina popularitetspoäng har tillfälligt stigit markant, det är alltid bra att vara borta ett par dagar ibland.

Såhär såg det ut på sjukhuset. Dethär är skillnaden med att ha ett äldre syskon på lite over 3 år och lite under 2 år. Leia ville paija babyn och ha henne i famnen medan Tilda tyckte det var intressantast att upptäcka allt häftigt som fanns i sjukhuset.

Här emellan måste jag komma med mitt bästa tips åt alla nyförlösta mammor:  låt något 3+ åringt prinsesstokigt barn komma på besök ett par timmar efter förlossningen, då man nu inte riktigt själv känner sig som världens vackraste kvinna precis, helst då nån som sett dig nån dag innan förlossning och fascinerat kommenterat kanske  tre gånger per halv timme att ”mamma har stor mage, Leia, Tilda och Pappa har liten mage” om och om igen. Den spontana reaktionen på bb var istället ”mamma har liten mage och mamma har fin rosa prinsessklänning!” (sjukhusets nattlinne). Det, om något, höjer humöret ännu mer. Barn säger ju alltid sanningen, eller hur?

Det röda håret på lillen har jag egentligen väntat på, för både pappan och fastern har haft morotsfärgat, lockigt  hår som små. Leia och Tilda har ärvt mitt bruna spikraka hår. Få se om dethär håret börjar locka sig.

 

8 thoughts on “Babybubblan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s