39+5.

Jag har aldrig i mitt liv varit såhär länge gravid.

Jag har aldrig i mitt liv vägt såhär mycket och varit så stor i omkrets (99cm!). Det är inte frågan om många kilon tills nästa jämna tiotal spräcks på vågen. Den optimistiska skyller på svullnad i kroppen som ofta infaller före en förlosning, medan realisten skyller på senaste dagarnas diet.

Ändå är jag inte frustrerad eller hoppar upp längs väggarna. Åtminstone inte hela tiden. För babyn kommer när den är redo, för varje dag den väljer att ännu vara inne i magen blir den snäppet större och färdigare och livet utanför magen blir snäppet lättare för oss alla. För varje dag är vi närmare våren och mildare väder, vilket betyder mindre kläder för alla barnen. Det är skönt. För mig känns det också lite skönt att inte vara förstföderska, jag är inte lika otålig och har lite mera ro att vänta ännu dagar/veckor.

Ok, jag erkänner. Pikulite avundsjuk blev jag nog ändå i morse när jag hörde att Victoria redan fött. Jag vill ju också egentligen.

Annonser

15 thoughts on “39+5.

 1. Oj vad du kommer att känna dig smal nu. Jag är i 30+0 och inspirerad av ditt inlägg mätte jag min omkrets. Blev nästan chockad och trodde det var fel på måttbandet, det visade 103 cm… Hjälp! Blir nog att leva på grönsaker de kommande 10 veckorna. Njut av dom sista sparkarna inifrån, snart kommer dom utifrån i stället!

  • Vau, du har sprängt 1m, grattis! Tänk vad DU kommer att känna dig smal om 10 veckor! Jag tycker egentligen det är synd att jag inte mätt min omkrets i de tidigare graviditeterna, för då hade jag ju sf-måttet långt över översta kurvan, medan den nu bara varit bara lite på mittenkurvan. Grönsaker i 10 veckor blir säkert bra, bara du kompletterar kosten med en massa goda bakelser 😉 Kämpa på där också!

  • Snällt av dig! Jag tänkte att det inte ska födas alltför många prinsessor på samma dag så jag väntar ännu…dessutom föddes det en liten prins i min närsläkt igår också! Jee!

 2. Oj oj oj, jag är nu lite elak 😉 men hoppas du får också uppleva den där härliga dagen 41+3, mina två första gick så långt. Jag blir stort överraskad om det tredje tänker göra något annat.

  Du ser väldigt pigg ut! Och inte alls så svullen som man sku kunna tro. Hon kommer nog snart ut, och sen kan ni se på prinsessabilder tillsammans om ett par år.

  • Fritt fram att vara elak, idag har mina graviditetshormoner gjort mig extra from och harmonisk, för en gångs skull 😉 Alltså det är ju 12 dagar till 41+3, nej tack! Har du förresten en ny blogg igen??

   • Ok, jag väntar med spänningen hur bloggen blir! Jag har sovit riktigt gott inatt, tackar som frågar 😉

 3. Och jag tycker du ser så sirlig och nätt ut såhär på bild i varje fall! Mina egna foton tagna samma dag barnet föddes får mig att gråta nästan (tagna på en dimissionstillställning, aldrig i livet att jag hade villat ta något foto på mig själv då så som jag såg ut). Och 100 cm spräckte jag redan vid 38+1, så att…

  Och hur sjukt det än låter, jag satt och var avundsjuk på Mika Häkkinen och hans tant (en kronprinsessa är det ju okej att vara lite avis på, men Mika Häkkinen? Nä.). De nedkom 30.11.2010, och det var på den tiden jag ännu trodde mig ha bf 27.11 och inte 1.12 som det sen sist och slutligen hade ändrats till.

  Kämpa på, inte länge kvar mer:)

  • Svart gör ju att man ser smalare ut, så du förstår poängen med svartvita bilder 😉 OK, tack, jag håller med, jag är nog hellre avundsjuk på Vickan än Mika Häkkinen 😉

 4. Oj oj oj! Du är så långt på väg nu! Wow! Du får din principesa när hon är klar och perfekt gräddad:)
  Hoppas verkligen du får en fin förlossning också. Snart är ni stor familj ni med. Härligt! Jag kan säga att JAG är avis på dej som snart får föda och snart får uppleva det finaste i världen.

  • Jep… jag hoppas att denhär prinsessan är sådär fin och rund och slät som er tres var då han föddes och inte en skrynklig röd ynkling 😉 Vi fattade dethär med storfamilj nyligen då vi provade tränga in allas stolar i baksätet på bilen, det var trångt det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s