Huset.

Det var väl nog inte världens svåraste att gissa att det stora och spännande som jag vinkade om att händer oss just nu har med hus att göra. Vi har nämligen ett husköp på gång! Det är frågan om ett egnahemshus här i närheten var vi bor just nu.

Vår flyttningshistoria är följande: förra sommaren var vi flyttsugna och tittade på en del hus här i närheten. Inget kändes riktigt vårt, utom det ena som jag förälskade mig i, men som min mera rationelle man som tur fick mig att inse att det nog inte skulle duga åt mig i längden, det var tex lite dåligt med förvaringsutrymmen och ingen tvättstuga. Under hösten gav vi upp och konstaterade att vi nog bra kan bo här i vår nuvarande lägenhet ännu ett par år och fundera på nytt sedan. Det kändes skönt att inte fundera på saken mera och sedan dess har jag inte alls kollat på hus och faktist gjort stora röjningar här bland vårt skräp istället, för att bättre rymmas in som en fempersonsfamilj. Maken hade ändå inte avbokat den automatiska sökfunktionen på oikotie och jokakoti som meddelar per mail om något passligt dyker upp, och en dag för lite på en vecka sedan skickade han en link åt mig och tadaa!, det var vårt nya hem. Dethär hände faktist bara ett par dagar efter att jag här på bloggen glädjats och samtidigt varit lite sur på mig själv över de 16 påsar som jag förde till återvinningscentralen.

Tajmningen är kanske årtusendets sämsta för oss, så kan det ju inte vara annat än rätt, eller hur?! Åtminstone känns det rätt. Nu återstår bara ett par små detaljer som att få vår nuvarande lägenhet såld, att packa allt, att flytta och att packa upp allt. Förutom detdär att vi får en ny familjemedlem också i något skede…

Idag fick vi lite försmak av hur det kommer att bli, vi tog bilder av vår lägenhet för försäljningsannonsen. Det var en ganska krävande uppgift att få representabla bilder utan en endaste katt, leksak eller kroppsdel av ett barn med. Men det blev bra till slut.

Inga tråkiga sysslolösa stunder att vänta hos oss i närframtiden med andra ord.

 

 

Annonser

35 thoughts on “Huset.

 1. Ping: Lillemannen | A penny for my thoughts

  • Kanske bara bra att ta allt stort nu i samma så kan vi sedan sitta i solstolar på terassen och göra absolut ingenting hela sommaren. DET ser jag framemot!

 2. Jipii, grattis! 🙂 Visst är det intressant att då man väl slutar leta/tar paus så händer det, lite så gick det för oss och tomten också! Blir nog bra det här! 🙂 Jag vägrar också flytta innan det är klart (innifrån iaf), så tycker du gör smart där som väntar! Spännande tider (för envar)!

  • Tack 😉 Jag tror också det fiffigaste är att fixa allt (det mesta) helt klart innan flytt, annars sitter man där och skruvar fast lister ännu om 5 år… Fast jag kommer att låta alla väggar bli bara vita nu, fast de säkert kommer att bli mera färg eller tapet med tiden, men denhär gången har jag lovat mig själv dyrt och heligt att pga av omständigheterna så måste inte varje låda vara uppackad och varje tavla upphängd inom det första dygnet efter flytt, utan allt får ta sin tid.

 3. Så himla kul, grattis!

  jag kikade på det andra huset du förälskade dig i förut, och det var himla fint, men det är svårt det där, när man känner att man behöver ändra sina vanor och sitt liv för mycket, tror det var bra att det läts bli.

  håll oss uppdaterade kring detta nya hus och hoppas att bebisen kommer tajmat!

  • Tack! Tro mig, det kommer säkert att komma så mycket om huset att det kommer ut genom öronen på oss alla 😉 Eftersom allt känns som om det går ganska smort just nu är jag säker på att babyn vill komma ut just när vi skriver under papper eller har visning i den nuvarande lägenheten eller något annat opassligt, haha!

   • Hmmm…. Inget emot Esbo i sig men det blir nog en lite för lång arbetsväg att pendla, men om vi sku hitta något här närmare vårt nuvarande..? Som t.ex. vägggrannens lägenhet, den är till salu, ett rum större, har ett badrum och en skild toalett. Lockar, stort.

  • Tack! Jag måste ju vara lite kryptisk då det inte riktigt var på klart ännu då 😉 Iofs är inte huset vårt ännu heller, men i slutet av nästa vecka hoppas jag att vi har nycklarna i vår hand, jee! Eller riktigt vårt blir det nog först om X år, vi delar nog huset ännu länge med banken… 😉

  • Tack! Det blir spänning sedan nästa sommar när vi ser en hurudan trädgård vi fått, den har vi skaffat helt som grisen i säcken 😉

 4. Oj, grattis! Känslan att flytta till helt eget hus är jätte skön 🙂 Och tanken att det är ”sista” flytten är inte så dum den heller. Lycka till!

  • Tack, det känns riktigt bra! Åtminstone är det sista flytten med småbarn och med tanke på omständigheterna så kommer vi att packa ner och upp själva, men själva flytten och slutstädningen får nån firma ta hand om, vi vill ju minimera mängden stress just nu.

 5. Super grattis!!! Underbart! Vi letar också hus men har inte hittat det ännu. Men så fint för er och så får ni ju flytta riktigt snart.

 6. hej! gud så spännande!
  vi är i precis ungefär i samma situation, eller nej, eller jo, vi kollar på hus och väntar på att det rätta (priset) ska dyka upp, men än sålänge tittar vi bara. ska bli spännande å se hur det fortlöper!
  mest jobbigt tycker jag nog det är att få lägenheten såld, den bagatellen liksom!

  • Jag stressade också tidigare om hur vi skulle få vår lägenhet såld om vi hittade något nytt, men nu har jag väl så mycket att tänka på att jag inte orkar stressa över den ”bagatellen”.

  • Tack! Jag har nog verkligen inte förstått det ännu! Huset är tomt nu, så i princip kan vi flytta närsomhelst, men jag vill att det lilla som skall målas och fixas skall vara fixat före flytten. Jag tippar på att den slutgiltiga flytten blir i slutet av mars. Vi kommer att försöka minimera all stress med packning och flytt så gott det går.

   • Här ser man förresten skillnaden med att få sitt första barn och att få sitt tredje barn. Jag skulle ALDRIG ha gjort dethär då för tre år sedan!

  • Visst är det?! Huset är inte nytt, det är från 2004, men det är genast inflyttningbart utom att ett par väggar skall målas om och trapporna skall slipas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s