Nu börjar jag bli redo.

Danni skrev för ett par dagar sedan att  hon uppnått stadiet att hon är redo för förlossning och baby. Jag vet känslan och då var jag inte ännu själv där. Varje morgon jag vaknat har jag pustat ut och första tanken har varit att ”tur att inget hänt!”.

Men nu är jag redo. Jag är inte ännu i ”äntligen!!” fasen om förlossningen skulle starta, men i ”ok, nu kör vi!” fasen. Det är frågan om ett ett slags inre lugn och jag är glad att jag är där nu.

Det kanske inte är så många veckor kvar i alla fall, för jag hade rådgivningsbesök idag och det konstaterades att babyns huvud nu har sjunkit. Allt var annars också bara bra och Hb hade tillochmed stigit med 20(!) från 90 till 110. Hb har stigit varje gång för mig just före födseln, och tydligen nu också. Jag börjar nu lite tro på en februaribaby istället för en marsbaby. Vi satt sedan och diskuterade förlossning med rådgivaren (som alltså är jälv barnmorska och jobbat länge på förlossningen) i en halv timme och jag tror nu att jag kommit över mitt idiotiska tankesätt om att jag kanske borde köra utan något bedövningsmedel eftersom jag gjort det tidigare och istället bara ta förlossningen som den kommer och gå på känslan just då vid det tillfället, antingen kan jag bli ipumpad alla världens bedövningsmedel eller så tar jag inget alls eller något mittemellan, alla alternativ är precis lika bra.

Ikväll skall även jag börja packandet av bb väskan. Så redo är jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s