Lycka.

Oj, antagligen har jag laddat upp förväntningarna lite så alla blir besvikna när den stora spännande grejen kommer fram, men spännande för mig är det i alla fall (eller kanske dethär bara är mitt trick att få ett par läsare att stanna på bloggen en lite längre stund? Vem vet?)

Idag har en liten svart dosa gjort mig extra glad. Vi fick tillbaka en extern hårdskiva som gått sönder med mitt digitala liv före år 2008. Alla bilder och dokument och sånt gick att återfå. Fråga inte mig varför datat bara fanns på en extern hårdskiva utan någon säkerhetkopia, men det hade nu bara blivit så.

Jag har naturligtvis gått igenom gamla foton och skrattat åt minnen och samtidigt konstaterat att mitt liv nog var lite annorlunda före barnen. Mera resor, mera katter, mera fester, mera action. Dessa foton är från 2005-2006, jag som en 25 åring med lite mindre rynkor runt ögonen och mycket mindre livserfarenhet än i dagens läge:

Annonser

11 thoughts on “Lycka.

  • Tycker jag också! Alltid när man talar om att vad kan skulle ta med sig ur sitt brinnande hus brukar man nämna foton och sånt, så det kändes lite tomt faktist att plötsligt vara lite som i den situationen…

 1. Och gissa vad jag konstaterade idag? Vår externa hårddisk är kaput (små pillriga fingrar som fällt den i golvet några gånger har säkert biragit till det)… Och HUR länge har jag inte tänkt på att skaffa en till som backup men bara inte fått det gjort. Suck… Där fanns allt från 2005 framåt, måste försöka få hjälp från firman ni anlitade. Så tack för tipset igen, din blogg har varit en guldgruva i mångt och mycket!

  • Äsch då! Jag är ledsen att du fick glädje av min blogg denhär gången! Vi har faktist tänkt skaffa backup plats på nätet istället, för dedär externa håller nog inte alltför många nerdragningar i golvet har vi också konstaterat…

 2. Hur fick ni alla bilder från er trasiga hårdskiva? Vi har samma problem nämligen… Och alla baby bilder på barnen finns på den datorn. Tacksam för tips!

 3. Alltså, vad är det med den sista bilden?! 😀 Ser väldigt underlig ut den där katten.

  Men vad härligt att hitta sådna skatter, gamla minnen och bilder är ju underbara! 🙂

  • Det är inget fel på den sista bilden, det är en bild på min finaste sötaste avlidna katt som tyvärr bara blev 1,5 år gammal. Hon hade världens största ögon och öron och var även ofta kallad ufokatten pga sitt speciella och konstiga utseende 😉

   • Är det måntro nåt fel på vår dator då, för färgerna på bilden smälter liksom ihop lite, som pixlar, på vissa ställen, som tex. kattens päls. O ögonen ser åtminstone på vår dator lite hurja ut. 🙂 Menade absolut inget illa om dragen hos henne!

   • Konstigt, på explorer och crome verkar bilden åtminstone vara helt ok. Men som sagt, hon kallades ufokatten även av oss, så kanske hon spökar bakom graven? Har du sett liknande på andra av mina bilder?

   • Nej bara på den här. Ditt hår,hon och några andra fläckar ser underliga (pixliga) ut. Men kanske det bara är vår dator som spökar. Eller mina egna ögon. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s