37+0.

Rubriken säger allt relevant. Att jag nu startat den sista veckan med en ”prematur” i magen. Om en vecka räknas babyn som fullgången! Det, om något är värt att fira med en bebé! Faktum att Tilda föddes i vecka 38+0 gör inte läget mindre spännande, men jag skulle nästan kunna sätta mitt huvud på pant att denhär babyn nog hålls inne längre (Leia föddes i vecka 39+4). Jag hoppas det också. Vi har faktist beställt födsel till mellan 21-28.2 (mellan 39+4 och 40+3), så vi får se hur mycket babyn vill tillfredställa sina föräldrar.

Annonser

20 tankar om “37+0.

  • Tackar! Gravida magar är alltid fina (åtminstone alla andras) men nu har jag faktist försökt njuta av min egen också, för den kommer (hoppeligen) aldrig mera att vara så stor!

 1. Oj, så tiden går! 37 veckor räknas nog som fullgånget, grattis till det 🙂 du ser så fin ut! Inte alls stor el klumpig, fast det kanske känns så… Hoppas storken levererar paketet vid önskad tidpunkt 😉 kram

  • Tack för det! Idag konstaterade jag att det enda råd jag skulle ge åt nån som funderar att skaffa 3 barn med ganska liten ålderskillnad är att försöka tajma den tredje att INTE födas i kallaste vintern. Dethär med att klä på ytterkläder på storasyskon är inte världens roligaste projekt just nu 😉

   • Håller med! Det är inte att vara ute som blir jobbigt, utan att få på kläderna… Jag lyckades faktiskt en gång klä på hela vintermunderingen med henne liggandes på skötbordet, en annan gång stod hon på bordet och lyfte snällt på benen när halaren skulle på!

   • Du verkar ju ha hittat fungerande system! Vårt system, eller lek, är också helt fungerande, men ganska långsamt. De får på sig ett plagg, sedan skall det springas ett varv runt köket, sedan tas de fast och fr på sig ett plagg till osv osv.

 2. Här (i kokkola) räknas beibin som fullgånget redan vid 37+0, jag födde nämligen min flicka i v 37+1, efter att ha varit sängliggande ett tag pga risk för tidig förlossning. Så fort hon fick komma gjorde hon det. 🙂

  Hittade din blogg för ett tag sedan och besöker den nu varje dag. Gillar din inredningsstil, och allt annat du skriver om.

  • Jag läste faktist nån annanstans också att 37 är fullgånget, kanske jag misstagit mig eller så har det ändrats? Hursomhelst är det ju då ännu större orsak att fira! Jag är glad att jag inte behövt vara sängliggande, det måste ha varit superfrustrerande (men värt det)!

   • Kyllä h37+0 on ihan joka puolella täysaikainen. Raskauden normaali kesto on h37+0 – h41+6. Tsempit viimeisiin viikkoihin!

 3. jestas, det börjar ju på rktigt vara nära oberoende om det nu sen är om en eller 4 veckor! Olivia var vi redan hemma med i motsvarande skede, hon föddes 36+5.

  • Ja, hon var ju faktist så tidig, det hade jag redan glömt! Just idag känns 4 veckor inte riktigt okej, jag fick inte upp mössan som fallit bakom soffan i restaurangen, jag fick inte på bastun här hemma och jag fick inte upp lego under soffan, en mycket klumpig fiilis med andra ord, pust… 😉

 4. Jag håller tummarna för att hon stannar inne en stund till!!! Det är verkligen värt att fira med en bebe´. Jag har börjat fira det ena och det andra med en massa godsaker jag. Kanske jag skulle kunna fira för att du firar?? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s