JAG måste ju vara den sämsta av ALLA mammor.

De som följer med (mamma)bloggar kan ju inte ha undgått ett par STORA DISKUSSIONER om dagisets vara eller icke vara (och framförallt när och hur länge per dag) ÄN EN GÅNG. Jag orkar inte referera, men utser istället härmed mig själv som den sämsta mamman av oss alla för jag orkar inte ens engagera mig i denhär brinnheta frågan, vilket bara måste tolkas som om jag inte bryr mig tillräckligt om mina barn. Jag väljer istället att satsa min energi på andra saker för jag har konstaterat att vi gör det som känns bäst för vår familj, vilka val andra gör har jag inget med att göra. Punkt.

Annonser

10 thoughts on “JAG måste ju vara den sämsta av ALLA mammor.

 1. Jag beundrar dig mycket. Du prioriterar din familje… och struntar i för de mesta rekommedationer t.ex. hur mycket mammorna skall och måste hinna. Sådana här hade jag tankar när t.ex din man var liten och jag var hemmamamma rätt så länge.

  Quote: …”Ai sinä kysyt onko minulla töitä? Uhhh kyllä, olen äiti! Se tekee minusta herätyskellon, kokin, piian, tarjoilijan, opettajan, sairaanhoitajan, jokapaikanhöylän, turvapäällikön, valokuvaajan, ohjaajan, dokumentoijan, desingerin, autonkuljettajan, tapahtumasuunnittelijan, suplimantin, diplomaatin, henkilökohtaisen avustajan, pankkiautomaatin ja olen pelästyttänyt jopa pois mörköjä (lintumiehiä ja sikoja sängyn alta). En saa lomia, sairausajanpalkkaa tai vapaapäiviä. Työskentelen päivin öin” …. jne …

  Känns det bekant?

 2. Jag har inte heller haft så mycket att komma med, men nog läst det jag snubblat in på. Jag har ju haft mina hemma, fast vi är fattiga enligt alla beräkningar. Det är dock nåt vi valt att leva med och göra det bästa av. Det viktigaste för mig har varit en vanlig vardag med de skatter jag fått, de små jag alltid drömt om. Det andra hinner vi kanske med senare, och om inte, so be it. Jag kommer aldrig att ångra dagarna och åren med mina barn, men åt andra hållet tror jag det sku ha varit värre.
  Men var en gör som den vill. Men visst tyckte jag synd, så synd om de små tultorna på under ett år och lite på som hade lååånga dagar, alla dagar. En liten på sonens dagis var alltid där 10 timmar. Hade jag kunnat hade jag tagit hem honom till oss för att han sku ha fått lite famntid, inte hinner de ju med sånt där. 😦 Ingen moralpredikan, men inte är det barnets bästa det inte. Fast såklart, de vet ju inte om annat då de börjat där så tidigt, det är ju det enda liv de känner till liksom.
  O med detta säger jag vekligen inte att jag är bättre eller sämre än någon annan. Jag har ju också en hel del dåliga dagar, trött och på dåligt humör.

  • Alltså nog har jag ju naturligtvis mina (ibland mycket starka) åsikter om prioriteringar och barnskötsel och dagis och så vidare, och det finns mycket som andra gör eller inte gör som jag tänker att ”sådär skulle inte jag göra”, men jag tycker ändå inte att jag har någon rätt att påpeka det åt den andra föräldern eller allra minst kritisera! Men du ska vara glad över att du känner att du gjort rätt val, jag är åtminstone glad över våra val!

 3. Amen! Same here. Orka! Alltså har inte folk annat att tänka på än hur andra sköter sina barn.
  Har också barn, 2 stycken. Var och en gör på sitt vis som funkar bäst.
  Lycka till sen när det är dags!

  • Det är ju det man måste utgå ifrån, nog vill ju alla bara det bästa för den egna familjen, annat vore konstigt.

 4. Jag tycker att alla skall göra som de själv tycker är bra. Att du har möjligheten att vara hemma är fantastiskt och jag önskar att även jag kommer att kunna vara hemma så länge som möjligt. Och du är INTE sämst av alla mammor. Tvärtom! Man får aldrig tillbaka den tiden man har med sina barn då de är små och har man möjligheten att vara hemma så tycker jag man skall ta den. (sku det här va FB så skulle jag lägga några hjärtan här =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s