Te och sympatier.

En stor kopp te är jag värd just nu när jag sitter ensam vaken i den tysta lägenheten och pustar ut en stund.

Men jag är absolut inte värd några sympatier. Jag är mest bara lite arg på mig själv, fast jag är på slutrakan av mitt stora projekt. Jag håller på att gå igenom varje låda, varje klädesklagg, varje vas och varje liten sak här hemma och tar en djup fundering: behöver vi dethär? Använder vi det ens? VARFÖR är dethär sparat? Eftersom jag tror jag inte har ork att ha ett loppisbord inom de närmaste månaderna, finns endast tre alternativ för alla grejor: att sparas och ordnas ordentligt, att föras till återvinningscentralen eller att säljas på Huuto.net. Nå, jo, tyvärr finns även en del som skall slängas, tex vem har på riktigt en öppnad packning med babygrötpulver i sitt köksskåp som gått ut för flera månader sedan?

Just nu är jag upp i ca 10 påsar med diverse grejor till återvinningscentralen och så lite kärl och kläder till huuto.net. Nån kanske tycker att jag borde känna mig duktig då jag för så mycket till återvinning, men jag är istället lite äcklad: hur har allt dethär kommit över tröskeln till oss?

Inte att undra på att jag ibland (ofta?) suckar över att vi bor för trångt i ett enda kaos och att jag haft ångeststunder över att VI MÅSTE FLYTTA. Nog ska en 100 m2 lägenhet gott och väl räcka för en fempersonsfamilj med 3 små barn och 2 små katter där ingen familjemedlem ens har någon hobby som kräver stora utrustningar. OM man inte har dedär 10-15 påsarna med onödiga grejer alltså.

Nåväl, dags att ta ett sista ordningspass ännu idag, jag antar att det kommer att gå betydligt snabbare då mina två ivriga hjälpredor ligger och kramar varsitt mjukisdjur med huvudena på kudden och sover sött.

Grönt te är något som jag fattat tycke för först nu på äldre dagar, på hösten, för att vara exakt. Skönt och gott just såhär på kvällen.

Annonser

21 thoughts on “Te och sympatier.

 1. Ja, precis! En liten/flerahjälpredor gör inte alltid saker så smidiga, nej… Och så kan vi ju faktiskt hoppas att vi inte passar in i statistiken efter den här prosessen heller! Kommer ju nog med säkerhet att vara energi- och tidskrävande, men vi hoppas kirra det iaf. Tur det finns flera i vår närhet som lovat ställa upp på olik sätt och så har jag också bokat lite ”dejt-time” och familjetid mellan varven så det ska nog gå bra! Nästan så jag funderar på att skaffa en blogg med byggföljetång 🙂

  • Ni kommer garanterat inte att vara med i statistiken, bara din man inte är en teknikdoktor med har tummen mitt i handen TOTALT (som min har;)…) Jag vill börja följa med er byggblogg, hoppas hoppas du startar en!!!

 2. Duktiga du! Verkligen! Jag borde också ta mig i kragen med det där (också), men när det är så motigt! I mitt huvud bor också nån som säger att jag ju faktiskt KAN behöva alla grejer nångång, nånstans igen..suck! Jag lever i hoppet om att vi sen då vi väl flyttar (till det hus som nu nästan är färdigritat) i samma väva gå igenom allt. Är dock lite rädd för att tiden/orken/lusten/något tar slut och så står vi där med våra högar igen. Det jag är kanske mest rädd för med det nya huset för tillfället är att de ändå snabbt ska knaka i knutar och framförallt skåp pga att vi fyllt det med saker… Efterlyses, inspiration, tid ork och inspiration!

  • Ja, nog känner jag mig litelite duktig nog 😉 Det bästa är nog att göra det i samband med flytt, OM man har tillräckligt med tid, ork, motivation och framförallt inga störande hjälpredor i närheten. Problemet är bara (åtminstone för mig) att om man flyttar till något som ens är några ynka kvm större så tänker jag direkt att ”nämen allt kommer ju att rymmas in hur fint som helst nu när det finns så mycket mer utrymme!” Åhh, ett hus som är nästan färdigritat låter som drömmen (sen när det är klart)! För oss är nog den drömmen orealistisk, för jag är ganska säker på att hur bra vi än har det nu så om vi skulle bygga skulle vi bli en till familj i den sorgliga skiljsmässostatistiken!

 3. Men det blir ju alltid så att ju mera rum man har, desto mer väller ut ur skåp och lådor. Då vi flyttade från 52,5 m2 till våra nuvarande 90,5 för 2,5 år sedan tänkte jag att vi aldrig lyckas fylla alla skåp och lådor. Men hur det nu sen gick fylldes de sakta men säkert, nu skulle jag behöva en bulldozer och ett flak för allt konstigt bråte. Usch. Fast först måste jag hitta inspiration någonstans…

  • Du har så rätt, vi dubblerade också kvm antalet vid vår förra flytt för 4 år sedan och nu är vi här. Inspirationen är a och o, min inspiration är nog den nya familjemedlemmen som skall flytta in snart. Trots sin ringa ålder och storlek kommer det att märkas, ÄNNU mera kläder (och harson) överallt , en sitter som man snubblar på, säng, lekmatta osv…

  • Ja, alltså inte skulle jag ju heller tacka nej till ett par extra kvm i form av hjälpkök och förvaringsutrymmen…

 4. Heja heja! Mannen är mer på linjen ”spara spara”, jag å andra sidan hamstrar böcker, ljuslyktor och annat viktigt för kung och fosterland. Rensar nog en del, men verkligen inte tillräckligt. Har kollat lite på hus för en eventuell framtida flytt, och vi bara: ”Vi behöver skååååp!”

 5. Oj, det är nog något som jag också skulle vilja göra. Bort med allt onödigt. Men i mitt huvud bor en lite typ som säger: nej, det där kan du behöva, nej, den där har du fått av xxx, den kan du ju inte kasta osv. Jobbigt! Så verkligen strongt att redan ha 10 påsar!!!

  • Jag vet, dedär tankarna finns alltid tills man når en viss gräns av kaos och en viss sinnesstämning och vill bara se tomma ytor och ordnade skåp, kosta vad det kosta vill! Det värsta är att typ 99% av allt som åkte ut från oss är sånt som jag själv släpat över tröskeln…

 6. Oj vad härligt att få veta att jag är inte den enda som hade en öppnad babypulvergrötlåda i mina skåp. Jag kastade ut min då vi flyttade in ett par veckor sen. Babyn i fråga fyller ju bara 2 år här nu snart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s