Små små kläder.

Så att nu ingen behöver oroa sig för att vår kommande baby behöver ligga omkring utan kläder på kalla golvet för att hennes mamma prioriterade att skaffa en hylla istället för en massa kläder, kommer här nu beviset på att det finns ett par paltor åt babyn i alla fall. Dessa är storlek 50-56 cm och absolut inte hela lagret. Tydligen går babymodet även denna vår hos oss i mycket ränder och rött.

Fast jag måste erkänna att det är mycket mindre än vad förstfödingen hade i tiderna. Hos oss blir det tydligen mindre och mindre kläder för varje barn och varje klädstorlek. Man vet ju lite bättre vad man tycker om av erfarenhet. Jag använder tex inga blusar på en nyfödd, endast bodyn osv. Dessutom har inte förvaringutrymmena ökat hos oss i samma takt som barnantalet, tyvärr. Det kan ju också tänkas att behovet faktist en aning mindre nu, hur många klädesplagg babyn än använder per dag, då bykmaskinen är igång troligtvis lite oftare hos oss sen med tre små barn, varav två använder tygblöjor, än vad den var då man endast hade en babys kläder och blöjor att tvätta. Jag har faktist aldrig stött på en mamma som klagat över att deras lilla baby har för lite kläder…

Annonser

2 thoughts on “Små små kläder.

  1. Det är konstigt att lägenheterna inte växer i samma takt med magen! Hyllorna och klädrummen skulle riktigt gärna kunna få en sån dän Eka Vekara -egenskap när barnen blir flera.. 😉

    Jag har modigt börjat gå genom sonens gamla babykläder (han är ju alltså 3år…) och kastat bort (gett vidare) såna som vi inte tycker om att använda på barnen, alltså hade inte på dottern ens. Man börjar känna till sin smak.

    Men alltså du tänkte orka med tygblöjor med nummer trea också? Bussigt 🙂 Vi har nu skippat med dottern, hade för tungt på hösten (och ingen tvättmaskin…) och har inte kunnat börja på nytt fast vi nu är hemma. Behöver du småbebisblöjor? För det vet jag att vi har.

    • Fast man borde ju egentligen ha råd att byta upp sig till en större lägenhet för varje barn. Jag menar inkomsterna ökar ju alltid radikalt per barn i form av barnbidraget, våra inkomster kommer att stiga snart med hela 146,91 e per månad;)
      Jag tänkte nog använda tygblöjor, har jag gjort det nu i snart 3,5 år så känns det konstigt att sluta, men OBS! vi har som sagt en fungerande tvättmaskin! 😉 Tack, men vi borde ha tillräckligt med blöjor (även minimala i storlek xs!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s