En klassisk form.

Det kommer knappast som en överraskning åt nån som känner mig ens lite att jag gillar formen av den traditionella Aaltovasen. Det finns ett par sådana här hemma, om vi säger lite i underkant. Den nyaste i min serie är den stora genomskinliga låga modellen, som nån ville bli av med och sålde på loppis. En vänlig själ som jag är gladde jag denna okända person och bidrog med 10e (!)  i dennes loppiskassa. Glädjen var nog ömsesidig, om vi säger så.

Det blev inga tulpaner för mig denna vecka, för min amaryllis slog just i blom för tredje gången (med tre blommor, dessutom), så jag kapade av den och satt den i en (aalto)vas istället med ett par gröna kvistar som jag sparat från förra veckans tulpaner. Vackert!

Annonser

10 thoughts on “En klassisk form.

 1. Nej, 10 tulpaner är nog bara en droppe i havet! MÅNGA ska det vara. 🙂 Även om de vissnar bort alldeles för snabbt här i Muminlandet. Då satsar jag på en 160 mm. Tur att det finns experter att tillgå i kniviga frågor. 😉 Tack!

 2. Jättefint ihopplock till bukett! 🙂 Vi har inte en endaste glasbit ens av en Aaltovas – ännu. Men jag bestämde redan för länge sen att jag vill ha en sån vas till min jämna födelsedag som var i december. Jag fick 150 euro av svärisarna i present och det borde ju räcka till en sådan. Men vilken storlek är den ultimata för tulpaner? Aaltos 160 mm vas eller? För det är tulpaner som jag vill ha den vasen till. Vi bodde sex år i tulpanlandet, så de är mina absoluta favoritblommor. Fast finska tulpaner är ganska usla jämfört med holländska.

  • Jag kan tänka mig att tulpanerna var av lite annan kvalitet i tulpanlandet! Jag tycker personligen att den klassiska 160 mm vasen är den ultimata tulpanvasen! Enda problemet är att ett 10 tulpaners knippe från nån market är lite för lite, jag brukar köra med 15-20 st eller 10 + gröna kvistar. Denhär modellen som syns på bilden är lite högre och smalare och bra för en lite mindre bukett, som 8 tulpaner, men nej, jag skulle nog köra med 160 mm vasen. Dethär är förstås bara lilla jags åsikt, inget mer 😉

 3. o jag köpte idag den lilla låga varianten för 3 euro på loppis. Så lågt pris att jag skrattade högt.
  Där fanns också iittalas essence rödvinsglas för 4 euro st. Men, de hann jag tyvärr tyvärr inte nappa för det stod en dam o dreglade precis lika mycket som jag över detta fyndbord.

  • Tur att det finns människor som har helt annorlunda smak än man själv, det blir win-win! Tur att inte jag inte råkade vara på samma loppis, då skulle ni ha fått slåss med mig också om glasen;)

 4. Fin amaryllis, men nog är mina tulpaner fina de med! Jag var ganska gad också åt att svärmortomten hört min önskan om ett lågt Aalto -fat i metall här för ett tag sen 🙂

  • Nog vinner tulpaner över amaryllis, tycker jag. När denhär vissnat skall jag nog satsa på en bunt vita tulpaner. Jag tror jag har sagt det tidigare, men du verkar ha bra smak du 😉

 5. Aaltovaserna är bäst! Man kan ju dessutom ha precis vad som helst i dem, inte minst godis. Undrar hur många olika vaser och små skålar jag har av den där formen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s