Disco.

Jag har många (materiella) svagheter och här är två av dem.

1). Gamla finska förvaringburkar av glas till köket. Dethär är den nyaste i samlingen, en Viialaburk från loppis idag. Innehållet kom inte på köpet.

2). Godis. Speciellt alla nya sorter bara måste testas, dethär är Aakkoset Disco, en ny sort åtminstone för mig.

Dehär har en risk att vara slut imorgon, även om de nu inte alls kommer så högt upp på min godis top100 lista. Av förra veckans nyhetstest, salmiakchokon finns ännu en tredjedel kvar. Jag är mer en salmiak/lakritsmänniska än en chokomänniska. Fast majoriteten är väl nog chokomänniskor?

 

Annonser

12 thoughts on “Disco.

    • Jag vet egentligen inte om alla sådana burkar är finska, knappast. Men står det något som Iittala, Karhula, Viiala, Kumela, Riihimäki på locket är de nog finska (namn på gamla finska glasbruk). 5 kr styck var ett fynd, tycker jag, här får man ofta betala 5 euro styck!

  1. Oj, då vi flyttade hem till min salmiakchokoplatta, tog det typ en kvaft o hela plattan var på bättre sidan napan. Min napa. D va så mumsgott!!!

    • Alltså den chokon är nog supergod, men jag kan bara inte smälla i mig en hel platta på en gång (call me weird!), ett par bitar räcker. Att smälla i sig en 400g påse lösgodis är nog en inget problem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s