Sjukstugan och dess följder.

Vi har sjukstuga här hos oss idag. Tilda har feber och är allmänt ynklig och har spenderat största delen av dagen i famnen, stackars liten. Sjukstugedagar med små barn är aldrig trevliga men idag ledde det också till lite positiva saker. För när jag varv på varv på varv bar omkring på henne här hemma, från köket via vardagsrummet till tamburen och så köket igen, kunde jag inte undvika att ta en titt i helkroppsspegeln mellan varven. Och vad ser jag i spegeln? Jo, kanske universums glåmigaste människa med likblek gråaktig hud i ansiktet, förutom påsarna under ögonen då och ett hår med råttfärgade rötter som desperat skrek efter hjälp.

Då fick jag nog.

När jag senare på kvällen fick en stund utan ett barn i famnen tog jag fram en hårfärgsburk som jag säkert köpt för flera månader sedan och färgade mitt råttfärgade hår. Dessutom skrubbade jag ansiktet, satt på en ansiktsmask och lackade naglarna. Vardagsgöra för de flesta kvinnor men inte för mig.

Men det finns tydligen hopp även för mig. Jag tror jag dessutom skall ta och slå på riktigt stort och bläddra igenom dendär H&M katalogen ännu en gång och ta och beställa lite sommarkläder ÅT MIG SJÄLV från normala kvinnornas avdelning!  Radikalt värre.

Annonser

11 thoughts on “Sjukstugan och dess följder.

  1. Hmh, och ingen bild, ens på den efteråt? 😉 Nåja, ”självfix” är nog inte precis vardagsgöra för mig heller, fast det speciellt de där gångerna man sen ser sig själv i spegel eller nästan ännu värre, ett foto som någon tagit, tycker att det kanske borde det… Och det som också är lite lustigt är att jag förvisso gärna skulle beställa en massa fint åt mig själv från ”vanliga” avdelningen (dock helst också så att jag sen faktiskt skulle rymmas i nån klädstorlek mindre eller så) men samtidigt sneglar jag nog lite på mamma-avdelningen också med hopp om att kanske så småningom igen kunna, eller ha en orsak, att handla där.. Avigt 🙂

    • Ska vi säga som så att före och efter bilderna knappast är alltför mycket olika och nagellacket antagligen helt omodern färg, den största förändringen finns mellan öronen och det är ändå det som räknas;) Men det finns en liten chans att jag blir helt superradikal och går till frissan imorgon och klipper mina torra toppar, om dethär nu håller i sig (har faktist örhängen på idag och håret löst, fast vi bara är här hemma, så det finns faktist lite hopp! Jag känner igen dedär tankarna du har när du sneglar på mamma-avdelningens kläder, det gjorde jag också för ett år sedan, men nu bläddrade jag bara snabbt igenom dem och kanske tillochmed utbrast ett spontant usch! för mammajeansen;)

    • Jag bestämde att dethär INTE skall bli en engångsföreteelse, utan en VECKORUTIN! Alltså ta hand om mig själv delen, inte H&M shoppingen;)

  2. Är det en epidemi på gång? Jag smällde iväg en klädbeställning idag jag också för jag kände mig plötsligt så himla stor och klumpig och har redan i en vecka gått och saknat min normala garderob. Jag längtar så på att få dra på mig ett par normala byxor!

  3. Bra att du hann lite med dig själv också 🙂 Där gick jag precis i dag också och drömde om kläder för normala, ogravida kroppar. Det var faktiskt första gången under graviditeten. Hittills har jag bara låtit bli att fundera, eller tänkt megatält. Du ska absolut köpa lite grejs till dig själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s