Dags igen för klagobloggen.

Oj, vad jag blev positivt överraskad att så många orkat kommentera om storkoket, tack för det, jag blir jätteglad för varje kommentar jag får! Jag ska börja posta upp recept på vardagsmat lite undan för undan. Jag varnar redan nu att vi kör med SBF-dieten hos oss (sunt bondförnuft), dvs allt är tillåtet i måttliga mängder, och jag använder tex både lightgrädde smaksatt med E-koder och äkta grädde i matlagningen. Idag åt vi en av våra favoritsoppor, en snäppet godare fisksoppa. Men receptet kommer inte idag, för idag har också varit en av dessa nuförtiden alltför ofta förekommande dagar jag bara vill radera och hoppa över.

Egentligen känns det just nu att jag skulle vilja ha paus från precis allt, eller ännu hellre vrida fram klockan i närmare två månader istället, till tiden då babyn finns utanför mig istället för innanför. När jag väntade Tilda sjönk min kondition också lika dramatiskt, men bara för två dagar innan hon föddes. Nu kan dethär i värsta fall ta 2 månader… Jag vill inte att dethär skall vara en klagoblogg utan vill fokusera på positiva saker, saker som ger mig inspiration, så därför tror jag det blir lite mindre postande här på bloggen, tills orken är lite bättre igen. Det värsta är att det är så svårt för mig att acceptera dethär, jag har ju 2 fysiskt relativt lätta graviditeter bakom mig, så varför måste kroppen vara emot mig nu vid den tredje?

Jag har enorma sömnsvårigheter, och dessutom nuförtiden 2 barn sover sämre än normalt så det funkar bara inte riktigt. Att få sova en stund på dagen skulle vara lösningen, men det är inte riktigt möjligt hos oss. Dessutom har jag fysiskt det tungt att vara. Nåjo, jag vet ju såklart att det bara är tillfälligt och att det tar slut, men just nu känns allt ganska kämpigt.

Men som sagt, recept är på kommande. Hoppeligen redan imorgon. Imorgon skall jag också till Jorv sjukhus på en privat diskussion kring födseln och mina tankar kring det. Jee, jag får bli pelkopolipatient, något som jag inte heller trodde var något jag skulle behöva, med två snabba förlossningar i bagaget. Få se vad det kommer upp för tankar denhär gången.

Nu ska jag njuta av lugnet här hemma en stund (om jag inte somnar på soffan).

Annonser

7 thoughts on “Dags igen för klagobloggen.

 1. kämpa på med den sista tiden. Och hoppeligen får du vila lite på dagarna. Går det att lägga på en film åt storasyster medan lillasyster sover och du kunde sofa på soffan under tiden?

  • Tack! En mycket vanlig diskussion hos oss:
   Jag: nu sover Tilda, vi måst vara tysta, vilken film ska vi se på?
   Leia: nej, vi ska leka!
   Jag: men tänk om vi sku titta på pippi? eller kattfilmen?
   Leia: nej, du ska leka med mig!
   Ibland ”vinner” jag, oftast hon… på tal om att barnen har det bäst hemma med föräldrarna för det är mycket mer stimulerande än dagis, haha;)

   • Haha, jag gissa nog att det var nånting som ni prövat på. Men förra vintern var det nog räddaren hos oss vissa dagar, stimulerande för barn eller inte, men en mamma som orkade veckan ut ensam med barnen då mannen var på resa ja.

 2. Om jag kunde så skulle jag skicka lite energi åt dig för jag har på allvar för mycket och det har lett till att jag har enormt långtråkigt på dagarna.
  En stor kram skickar jag i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s