On-Off dagen.

Idag har jag haft en såndär on-off dag som jag tror bara är möjlig att ha i gravidtillstånd när energinivåerna hoppar helt hursomhelst. Jag steg upp efter kl 9 efter en natt med dålig sömn. Kontaterade kl 10 att det nog är bäst för alla i familjen att jag går och lägger mig pånytt. Sov som en stock till kl 13.30. Steg upp, åt mellanmål och hängde lite med barnen innan de for iväg till våra vänner som vi alla blivit bjudna till. Jag orkade inte fara med, kände mig helt totalt slut. Sov sedan en timme till och sen var det slut på off-moden.

Jag hade energi till 1000: lagade mat för 4 dagar framåt, gick igenom skåpen och byrån i sovrummet och kasserade onödiga kläder/grejer. Efter det gick jag an i flickornas rum och i leksakslådorna i vardagsrummet. Bort med för babyleksaker (i förvar till lillen), bort med leksaker som ingen leker med och iväg med söndriga leksaker och en massa teckningar och annat skräp (vad är det egentligen för mamma som slänger bort över 90% av alla konstverk ens barn har lagat? Fast som mitt försvar säger jag att om medeltalet är ca 10 nya konstverk per dag så skulle vi mycket snabbt drunkna i dem. En del sparas och arkiveras naturligtvis). Nu är jag klar och ganska så nöjd med mig själv.

Nu är det ordning och reda, åtminstone för en stund. Nu tänker jag bara sitta i soffan och titta på ett avsnitt Grey´s anatomy och avsluta en stickning innan resten av familjen kommer hem igen.

Vi satt förresten upp en hylla igår i flickornas rum. det var en försenad julklapp åt den lilla flickan som har för långa armar för sitt eget bästa och river ner allt hon bara når. Det är en string pocket hylla (svensk klassiker av Nisse och Kajsa Strinning från år 1949), som jag är mycket nöjd med, det går lätt att utvidga hyllan efter behov. Jag tror det blir en riktigt bra hylla för kommande skolbarn. Lite väl långsiktigt tänkt kanske, men eftersom priset är en aning dyrare än ikea, är det bra att börja i tid.

Böckerna är H.C. Andersens samlade sagor från år 1945. De är böcker jag inte tillåter vår 1,5 åring att röra ännu på länge.

 

3 thoughts on “On-Off dagen.

  1. Jag hade en liknande dag igår. Vaknade tidigt efter att ha sovit dåligt. Hade inte ro att ligga i sängen så jag steg upp. Hade planerat att få en massa gjort, men efter en timme upp var jag dödstrött och lade mig på sängen och vilade. Sen tvingade jag upp mig igen, fick en del gjort, blev trött, lade mig på soffan och somnade. På kvällen hittade jag ändå energin igen och fick en massa gjort så det jag hade planerat att få gjort blev också gjort. Men de där dagarna är jobbiga. Speciellt när man skulle vilja göra saker.

    Hoppas du har en bättre dag idag.

    • Jag har nuförtiden accepterat dessa dagar ganska bra. De kommer med jämna mellanrum och det är oftast ändå bara frågan om en dag i taget. Då måste man bara vila, vad man än tänkt sig. Idag har jag en normal dag igen. Dehär dagarna tar ändå slut snart, att vara trött med en liten baby som äter och vakar hela nätterna är en helt annan slags trötthet, mycket mycket lättare att stå ut med och hantera. nart är du där…;)

      • Jag har svårt att acceptera de där dagarna. Jag är lite för envis tror jag. Ska orka som normalt fast jag vet att det är dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s