Redo.

Nu är jag redo för bb.

Redo att föda? Nej! Redo att bli trebarnsmor? Absolut inte! Men redo för bb i alla fall.

Jag kom på för nån vecka sedan att jag inte kan fara och föda, för min bb-väska finns inte mera. Vid mina två första födslar hade jag en svartvit väska med pandamönster från finlayson med mig till sjukhuset, men förra sommaren gick jag och förstörde den genom att tvätta den i för hett vatten och all färg blev bara en geggamoja. Det var en perfekt väska för både bb, stranden, gymet, allt möjligt, så jag sörjde den lite. Men nu har jag en surrogatväska i molntyg. Den blir säkert lika bra och lika välanvänd.

Denhär gången skall jag ha bb-väskan packad i tid, har jag bestämt. Inte för att det nu har nån betydelse om man glömt något eller kommer till bb utan något alls, allt kan ju maken senare hämta med sig hemifrån, men just för hans skull gör jag det. Han är åtminstone lika bra med barnen som jag, frågar inte vad barnen skall ha på sig och sådant, men förra gången vi var på bb hade jag inte packat nån väska, för Tilda föddes tidigare än väntat, och när det sedan var dags för hemfärd och påklädning av egna kläder åt babyn, satt jag utan att överdriva mycket länge i telefon och instruerade maken om kläder åt babyn. Den gången verkade det vara helt oöverkomligt för honom att välja den minsta bodyn, den minsta mössan och de minsta byxorna. Jag kommer ihåg att han försäkrade sig gång på gång om just den och den bodyn var ok, jag antar att det var för att han trodde att det var viktigt för mig att kläderna var just några specifika, som jag valt ut på förhand (vilket jag inte hade gjort). Jag kommer ihåg att vi stod och log och himlade oss lite med ögonen med barnmorskan som samtidigt tog blodprov av mig.

Så därför skall väskan vara packad i tid (inte ännu på länge länge ännu som tur). Denhär söta bodyn i samma tyg kommer inte att packas med, för även om den är pytteliten är den en 62 cm, och en normal nyfödd skulle drunkna i den. Att sådant.

Annonser

10 thoughts on “Redo.

    • Bredden är 52 cm, höjden är 37 cm och bottnets bredd är 15 cm. Den har dragkedja upptill. Rymlig och bra!

  1. taaaaack! har länge funderat vad sjutton jag ska skaffa för skötväska och faktiskt övervägd att packa BB-tavara i en prisma plastpåse. Men där var den ju! perfekt! :))

  2. Äääh jag är inte redo för bb det minsta. Du kan ju tipsa mig vad man ska packa i den där väskan också. Vi har ju en bra bit till bb och hoppas på familjerum så karln inte ska behöva köra hem så jag antar att jag borde packa i tid.

    • Börja med att välja väska, det är alltid en start! Jag skall fundera på detdär med innehåll och skriva ett inlägg om det!

    • Helt redo blir man nog tyvärr aldrig innan det är ”för sent” och man märker att man är mitt inne i situationen;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s