Bb-väska. Del 2.

När jag nu engång har en splitterny (bb)-väska tänkte jag att jag kunde lista här vad man borde ha med i den. I något skede blir det ju aktuellt att packa den också. Eftersom jag inte är den enda människan här i världen som skall föda inom en snar framtid får ni andra gärna hjälpa mig att fylla på listan. Såhär skulle min väska se ut om jag nu skulle fara och föda och anta att jag skulle få ett familjerum där vi skulle spendera säg, 3 dagar.

För förlossningen:

 • rådgivningkort
 • egen uppvärmbar havredyna (bästa smärtlindringen för mig)
 • mat åt pappan (jag vill inte höra ett enda klagomål av honom)
 • ev. något att göra åt maken så länge man själv är lite ”tråkigt” sällskap (jag hör till dem som säger ”rör mig inte, jag vill vara ifred!” under smärtan)
 • ev. musik för förlosningssalen (vi har aldrig kommit så långt att vi skulle hinna bry oss om nån musik, babyskriket har räckt gått och väl)
 • kamera och kameraladdare
 • EDIT: egen vattenflaska
 • EDIT: godis åt mamman (super vid lite längre förlossningar)

Annat?

För sjukhustiden:

 • telefon och laddare
 • dator, böcker och tidningar för eventuell tristess (om man inte bara ligger där och beundrar sitt underverk, som vi gjort)
 • ev mediciner
 • egna strumpor åt mamma (jag tål inte sjukhusets strumpor)
 • kläder och inneskor åt pappan
 • EDIT: tandborste, shampoo etc rekommenderas om man annars också brukar tvätta sig!
 • EDIT: egna tofflor, badrock och skönhetsattiraljer (om man inte är lika who cares? som jag, det enda jag behöver är strumporna
 • EDIT: bröstpump, amningsbh och bhinlägg (inte alls nödvändigt om inte mjölken stiger under sjukhustiden, absolut nödvändigt om den gör det)
 • EDIT: godis (speciellt åt oss mammor som inte haft tid att äta godis under förlossningen)

Annat?

För hemfärd:

 • babyskydd
 • kläder åt babyn: jag tror jag nu tar med body, byxor, mössa, vantar, ylleomgång och ytterhalare åt vår vinterbaby
 • kläder åt mamma (tightaste jeansen, magen är ju helt borta, eller hur var det nu?)

Annat?

Fyll gärna på!

Annonser

15 thoughts on “Bb-väska. Del 2.

 1. När jag tänker tillbaka på min egen förlossning och bb-upplevelse förstår jag inte varför jag inte hade med typ ett kg godis. Det skulle nog inte ha skadat mellan varven. Om jag någon gång packar en bb-väska igen ligger det många godispåsar högst uppe.

  • Det skall jag lägga på listan! Det har jag haft med mig båda gångerna, men båda gångerna haft turen att ha så snabba förlossningar att jag inte haft en tanke på att stoppa något i munnen. Men efteråt på avdelningen har det smakat!

 2. Hejsan

  Jag väntar vårt andra barn nu. Beräknad dag 7.3.
  Nu undrar jag. Har du oxå haft besvär med halsbränningar. Jag har hela tiden massor.

  • Spännande! Mittiallt föder vi samma dag;) Jag har inte lidit alls av halsbränna (tror inte jag gjort det en enda gång i mitt liv), men jag är nog typ den enda i min bekantskapskrets som inte lidit av det under graviditet. Vad jag har förstått så lönar det sig att äta något starkare än det vanliga Rennie, som tex Ranimex (helt ofarligt under graviditeten). Det måste vara superjobbigt! Kämpa på! Snart är det dags…

 3. Tsssiirph ! (försöker hålla skrattet, :-D) ….” mat åt pappan (jag vill inte höra ett enda klagomål av honom)” … som pap sin … ( tsssiirph) … lönar sig inte ens att diskutera med honom förrän han har fått nån mat i sig.

  • Exakt;) Jag har båda tidigare gångerna sagt att om han börjar klaga eller svimma eller annars bara ta upp för mycket uppmärksamhet i förlossningssalen så åker han ut. Jag klarar av att föda själv! Hittills har han uppfört sig exemplariskt;)

 4. Jag håller på med Satu: det är inte trävligt att få vänta i evighet att man slipper till bröstpumpen. Egen amnings-BH är ”must” …. och tissilapparna. En vacker och stilig morgonrock, för man blir så deppad av de där hämska sjukhusmorgonrockar. Jag skulle tag med också sminken och skönhetsvårdsgeijerna, för man skalla även ha tid att sköta sig själv, för när du kommer hem så då for du glömma allt sånt där.

 5. Jag sku ta egen pump med, också amningsbehån, tissilapparna (de där skydden som tar värsta mjölken i sig, vadenusenheter). Bepanthen får man där också men vill man sätta lanolin i stället så det sku jag ta med.

  Egen vattenflaska.

  • Vattenflaska är bra jo och pump och bhn och stuff också om mjölken stiger redan på sjukhuset. Första gången behövdes det inte för mig men andra gången skulle jag ha sprängts upp om jag inte fått göra närmare bekantskap med sjukhusets mjölkmaskin, det var…intressant.

   • I know. Jag behövde sjukhusets pumprum redan på första besöket men på andra så tyckte jag bättre om egen. Jag fick pumpa i lugn o ro i eget rum och hörpyttää åt babyn, utan att de behövde ens veta om saken 😀

 6. Jag dör av skratt redan vid punkt nummer tre! Fint med en lista. Måste titta på den när det närmar sig lite! Fin molnväska förresten 🙂

  • Men är det inte just det vad alla medier säger, att pappor måste få känna sig jämställda som förälder och då är det väl bäst att pappan också får känna att födseln är en positiv situation där han inte får känna sig åsidosatt? Haha…

 7. Tandborste + tandkräm, schampo?
  Mina egna tofflor ska absolut med.
  För vår del även en filt som hunden ska få sniffa på lite före vi kommer hem.

  Jag sitter och funderar på sådana där småsaker som om jag ska ta med storlek 50:s kläder eller 56…
  Jag hoppas bebisen klarar sig med body, byxor, stickahalare (newbie, den gråa som ni också hade) och en tjock fleecehalare och så en tjock filt till att ha på i babyskyddet.
  Jag blir nervös bara jag tänker på att packa väskan. Jag vet ju inte alls hur jag ska klä bebisen ens!

  • Ups! Ja, tandborste, shampoo etc är ju helt trevligt att ha med;)
   Detdär med klädstorlek är lite svårt. Jag som antar att vi får en relativt liten baby satsar nog på att ta med de minsta plaggen, men är babyn långt över 4 kg är de för små. Jag tror de flesta satsar på 56 cm, och så kan man ju alltid ha med ett par olika alternativ. Bra att inte du tänkt ta mammapackningens tjocka vinterhalare, för den är ENORM och kommer knappast att användas alls denhär vintern! Man klär på bebisen blöja och kläder;) Antingen rätt väg eller bakochfram och antagligen alldeles för mycket i början, men man lär sig! Glöm inte Bb-personalen, de finns där för alla (nybörjar)frågor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s