Åhå.

Ställde mig på vågen idag och konstaterade att jag väger 10 kg mer än i juni. Jep, jep. Nå, det är varken mer eller mindre än under de tidigare graviditeterna vid dethär laget. Om det följer samma spår blir det 4 kg till under den andra halvan. Åtminstone kan man konstatera att jag inte lider av dethär.

Bildbevis:

Kalaskulan i vecka 20+nånting.

 

Annonser

18 thoughts on “Åhå.

 1. Vad oerhört fin du är! Ja, det är nog bäst att varken stirra sej blind på kilon eller kurvor, de är ju bara riktgivande. Stressade helt sinnessjukt i början med dethär jag; har jag gått upp för mycket, är min mage för stor/liten osv. Min rådgivningstant verkar däremot inte bry sej ett nämnvärt om min vikt, vilken har varit helt superskönt och det har fått mej att tagga ner lite också. Huvudsaken är väl att man mår bra och lever någorlunda sunt.

  • Du har en bra rådgivningstant, för huvudsaken är att man går upp något och mår bra! Om man ser på kilon och kurvor borde jag ha fött tidigare 2 st lite under 5 kg bjässar, medan babyna i verkligheten har varit 3,2 kg och 3,0 kg!

 2. Jag tycker också att du ser jätte slank ut med den lilla söta magen! 🙂 Jag antar att naturen har sätt till att ge dig dom 10 kilona för att det skall sen finnas reserver åt babyn i magen. 🙂 Själv gick jag ner i början några kilo för att sen gå upp igen i slutet. Men då hade jag några extra kilo från början också.

  • Och jag igen har inte under mina tidigare graviditeter alls gått upp sista veckorna, utan vikten har stagnera, fast magen vuxit. Vi är alla så olika!

  • Ni har rätt, kilona har satt sig ganska jämnt överallt och jag känner mig faktist inte 10 kg tyngre. Men om jag kulle få för mig att prova mina vanliga byxor så skulle de inte gå upp över låren 🙂 Så, nej, vågen ljuger inte…men kanske spegeln förvränger 🙂

 3. Nu tycker jag beviset är rätt sunkigt, du är ju smal och läcker (ööh FÅR man säga så om en annan mamma?).
  Men ja, det är verkligen en fin balansgång detdär. Med första fick man bara höra hela tiden (mest av svärmor) ät för två, ät för två, ät för två, och det gjorde jag verkligen. Gick upp kanske 22kg och mådde apa, fick havandeskapsförgiftning och självförtroendet var långt under bottnet länge,länge efteråt. Med de två andra har jag gått upp nåt mellan 10 och 15 (minns inte exakt nu) och mått mycket bättre. Fast då var ju nog startvikten lite högre i början också…

  • Tack så mycket (inte ofta man får sådana komplimanger)! Det är ett känsligt ämne, och speciellt under sin första graviditet är man ju jätte lättpåverkad av omgivningen, åtminstone var jag det. Andra och tredje gången struntar man i allt. Jag har haft samma startvikt vid alla graviditeter och tydligen är de alla likadana (och leder till samma slutresultat :)) Jag har gått upp för jag har varit enormt HUNGRIG, och alltså inte mått illa och spytt alls, jag tycker bara det är lite häftigt att mina 10kg faktist har kommit från enorma portioner vanlig mat, jag tycker inte att jag har ätit mera sötsaker och annan skitmat, så det säger lite att mina portioner faktist varit enorma:) Jag har inte heller småätit, för som du vet är det lite krångligt i en småbarnsfamilj där det alltid finns nån ”matpolis”. Men nu har min hunger blivit mindre och därmed och portionerna, så troligtvis fortsätter jag inte i samma viktuppgångstakt ända till slutet.

  • Varför tror du att de inte syns på bilden då? 🙂 Nämen allvarligt talat så känns det faktist som om hälften sitter i ansiktet och resten är jämnt fördelat över hela kroppen, från lillfingret till lilltån!

  • Tack! Jag blev egentligen själv bara förvånad, inte särskillt deppad, för 10 kg på en kort tid är ganska mycket för vem som helst 🙂

 4. Du är så himla fin så!
  Då jag väntade Amanda hade jag gått upp 6kg typ i vecka 12 och på rådgivningen ojjade tanten sig så att jag blev totalt skruvat nervös. Hade stenkoll på allt jag åt och var livrädd varje gång jag steg på vågen. Till slut gick jag väl upp typ 9-10kg tror jag. Suck! Livrädd var jag. Andra graviditeten gick bättre. Åt vad jag vill och rådgivningstanten brydde sig inte nämnvärt om min vikt. Gick upp lite fler kg men vad gör det…
  Mådde bättre! Det är en fin balandsgång det där. Självklart ska de kolla att man inte går upp typ 40kg i vikt, men inte är det kul då de blir hysteriska om man går över kurvorna…

  • Det är synd att vissa rådgivningstanter ser ordagrannt på rekommendationerna hur lite eller mycket man skall gå upp i vilken vecka! Jag tror jag skulle ha reagerat på samma sätt som du om jag fått liknande kommentarer. Jag har haft turen att ha en super rådgivningstant som använder bondförnuft och som är glad att man går upp och mår bra. Jag menar dethär är min kropps sätt att reagera på graviditet, medan andra går ner eller upp nån helt annan kilomängd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s