September 2008.

Höstvädret idag påminner mig om hösten 2008.

För tre år sedan i början av september började min första mammaledighet. Med betoning på ledighet. Beräknat datum för vår förstfödde var i mitten av Oktober. Jag valde att ta ut maximalt med ledighet före födseln (50 dagar) för jag kände att det var min möjlighet att ha en helt egen semester då jag för antagligen sista gången fick helt själv bestämma tidtabeller och program. Vi tänkte redan då att jag skulle stanna hemma även efter föräldraledigheten, så den lilla förlusten vi gjorde ekonomiskt kändes inte alls betydande. Jag har inte ångrat det en sekund. Hösten 2008 var jättefin, soliga höstdagar utlöste varandra. Ja, jag var höggravid, men i bra skick, simmade flera gånger i veckan och gick på långa skogspromenader dagligen. Resten av tiden sov jag, åt morgonmål i lugn och ro, läste ut böcker som varit olästa och allt möjligt annat slappt och skönt. Jag är nog lite av en enstöring till naturen så jag njöt av dagarna ensam, fast de flesta andra var upptagna med jobb. Vår dotter föddes 3 dagar före beräknat datum så jag fick njuta av friheten ända till slutet. Livet är annorlunda nu. På gott och ont. Allra mest bara gott.

Vissa kan fortfarande ta långa powernaps på dagarna när tröttheten tar över.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s