Choklad och leksaker i Borgå.

Vi tog vårt pick och pack idag och styrde kosan mot vackra gamla stan i Borgå. Mycket lyckad dag på alla sätt! Med oss fick vi två supertrevliga typer, varav den ena som ursprunglig (och otroligt påläst, tack för det!) Borgåbo guidade oss runt. Att bara traska runt på de kullerstensbelagda smala gatorna bland alla de fina husen är i sig roligt, men jag fick också strosa igenom alla de härliga små hantverks- och prylbutikerna som bara kallar på en att stiga in och titta på allt fint. Lunch åt vi vid Furunäs på andra sidan ån, vilket var både gott och förmånligt. Vi besökte också leksaksmuséet vid ån som var en hit för både stora och små.

Det blev en hel del choklad i form av chokladkaka samt besök vid både Brunbergs affär och Lilla Chokladfabriken. Choklad med saltflingor på var en ny intressant smakupplevelse för mig. Definitivt en sort som man inte kan äta mer än en liten bit i taget.

Senast till julmarknaden vill jag till idylliska Borgå pånytt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s