Namnsdag.

Grattis på namnsdagen idag alla Marior! Vi är en hel del här i Finland. Året jag föddes fick 41058 flickor namnet Maria. När jag började i lågstadiet var vi 3 Marior på klassen, Maria P, Maria S och Maria W. Man kan inte påstå att jag känner mig speciellt unik på grund av mitt namn, men det funkar internationellt och det är alltid bra. I södra Europa har jag märkt att jag ibland får lite extra uppmärksamhet på grund av namnet, kanske katolicismen gör att namnet har en lite större innebörd där än här.

Vi firar namnsdagen idag med glass och presenter. Jag tycker att namnsdagar också är värda att fira stort, det kan aldrig finnas tillräckligt med tillfällen att firas! Jag är själv lättare än lätt att skaffa present åt, man går in i en viss inhemsk inrednings/klädaffär som börjar på M och skaffar något i svartvitt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s