En fyrklöver i vaser.

Jag gillar dessa Sonetti vaser av Kerttu Nurminen för Nuutajärvi för dess osymmetriska form. Jag fick en vit i konfirmationspresent (då var den tillverkad av Iittala) och när jag flera år senare flyttat till Helsingfors sökte jag länge den röda och svarta i olika antikaffärer, då de inte tillverkades mera. Nu mittiallt ploppade en svart modell mindre upp på ett vanligt loppis för ett löjligt lågt pris. Oj, vad jag blev glad.

Den röda vasen är speciell för mig, för den bestämde mitt öde ganska långt en gång i tiden. Men mer om det en annan gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s