Råddet än en gång.

I morse hade vi kaos i kvadrat här hemma hos oss. Halva morgonmålet på golvet under bordet och alla leksaker, kastruller, rena kläder, ja allt vad man kan tänka sig, utdragna i en salig röra på golvet. Förstås ringer dörrklockan just då och en oväntad men välkommen gäst kommer för att hälsa på en stund.

Vad gör jag? Jo, jag hälsar och börjar stamma lite besvärat: ”Alltså, riktigt såhär råddigt brukar vi inte ha, det har sidu varit lite intensivt här i morse, du vet barn…mummel mummel mummel…” Gästen tittar lite frågande på mig och utbrister: ”Jag ser inget rådd, jag ser bara två underbara barn och en underbar mamma”.

Just så är det ju, inte ser jag heller råddet hos andra människor, jag ser människorna (och möjligen fina inredningsdetaljer). Varför tror jag då att det skulle vara annorlunda då folk kommer hem till mig? Det är ju lite att underskatta sina vänner. En befriande (och självklar) insikt.

Barnen är verkligen inte heller rena hos oss hela tiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s