Att resa med våra barn.

Vi har faktist aldrig rest utomlands med barnen. Vi har heller aldrig bott i Finland på hotell med barnen eller just aldrig övernattat hos andra än våra respektive föräldrar. Detta av den enkla anledningen att ett av våra barn har enorma problem att sova annanstans än hemma. Att sova på ett nytt, okänt ställe i eget eller i samma rum som oss föräldrar leder till att ingen sover utan alla vakar och är trötta och sura och griniga. Jag försöker inte säga att våra barn skulle vara extra jobbiga eller så, men jag tror att vissa barn är känsligare för rubbningar i rutinerna än andra. Detta vågar jag påstå för vårt andra barn är helt annorlunda, med henne kunde man säkert mycket lätt resa land och rike runt.

Vi har tagit den enkla vägen och semestra hemma eller i Pampas hos barnens mor- eller farföräldrar. För vi tycker att det är viktigt att även föräldrarna skall känna att det är semester och att man samlat energi inför vardagen. Vi har inget stort nät av släktingar/barnvakter här i södra Finland och därför känns det skönt att fara till Pampas till mor- eller farföräldrarna där barnen får all uppmärksamhet av många vuxna.

För mig känns inte det så viktigt att vi måste komma bort hemifrån för att få variation i vardagen, vi kan gott spendera semestrarna hemma också, huvudsaken är att göra något som en familj. Nog skulle det ju vara kul att resa världen runt, men det känns inte så viktigt just nu. Kanske delvis för att mitt resa-utomlands-behov var helt ok stillat redan innan jag fick barn.

Vi anses kanske fega av andra föräldrar men vi är nöjda såhär. Nog leker vi med tanken ibland att resa längre bort hela familjen, men det känns helt enkelt inte aktuellt ännu.

De sista semesterbilderna från förra veckans sköna Pampassemester:

2 thoughts on “Att resa med våra barn.

  1. Det var skönt att läsa ditt inlägg! Min dotter är bara 5 månader, men vi har definitivt märkt att egen säng funkar bäst. Hade kanske trott innan jag blev mamma att jag skulle fara hit och dit med henne första året när jag bara var ”ledig”, men nej…märkte fort att hon inte är av den sorten.

    Kan känna ibland att man precis som du skriver uppfattas som feg eller nojjig, så tack för att du skrev om hur det också kan vara. Alla bebisar gillar inte att resa runt. Helt okej det med, man hinner resa när barnen är större. Och på riktigt tror jag man njuter mer själv då. 🙂

    • Ja, inte hade jag åtminstone nånsin kunnat tänka mig hur svårt det kan vara för en baby att sova, men allt lär man sig. Att sova är vårt ”problem”, andra saker fungerar sedan mycket bättre som andra familjer istället kan ha ”problem” med. Kul att höra att man inte är ensam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s