Älska våren.

Vår. Nu är den definitivt här. Idag hade jag för första gången varken mössa på huvudet eller yllesockor i gummistövlarna. Dessutom tror jag att mitt ansikte berikats med ett par fräknar. Jag har mycket svårt att komma på några negativa saker med våren (ja, jag blundar för allt smuts som barnen drar in).

Idag påmindes jag igen om en positiv grej: då ens barn vistas utomhus i närmare 6 timmar på en dag känns de egna inneleksakerna mycket intressanta igen när man kommer in. Desstom är ju all den tid man spenderar ute bort från tiden man råddar inomhus. Ett enormt plus tycker jag.

Sen skulle man ju tycka att lång utevistelse skulle medföra ett trött barn som somnar på två sekunder på kvällen, men hos oss ledde det till ”ja må han leva” sång i nästan en halv timme. Inte skall man klaga, det var underhållande det med.

För mig betyder våren också Den Stora Städningen/Gallringen/Rensningen. Alla skåp och lådor skall än en gång igenomgås och allt onödigt skall bort. Antingen till återvinningscentralen eller på loppis. Jag började idag, vet inte när jag slutar detta evighetsprojekt. Jag tycker detta rensande är terapeutiskt och kul, dessutom kan man fynda bortglömda grejer (det i sig betyder att man har får mycket saker). Idag fyndade jag bland annat två supersomriga T-skjortor som jag skaffade på förra sommarens rea åt storasyster inför denhär sommaren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s