Loppisfynd och min filtrerade verklighet.

Jag fick ett paket på posten idag. Som jag beställt själv. Boken Loppisfynd av Karin Lindroos. Den levererade precis vad den lovade: idéer och inspiration. Mycket trevlig läsning med en kopp te på eftermiddagen.

Det var en stund ur min dag idag, den stunden jag valde att blogga om. Jag kunde också ha valt ett annat ögonblick. Jag kunde skriva om jobbiga stunder då det känns att inget funkar, om hur jobbigt det är att vakna 1 gång i timmen fast babyn är 9 mån, om att ha sjuka barn på dåligt humör, om att själv vara på dåligt humör, om att ha så ont i ryggen att man bara gråter, men det är inte vad jag känner att jag vill skriva om, även om det också är en del av mitt liv. Men om jag känner för att skriva om det så gör jag det.

Jag är personligen lite trött på att det tjatas om att bloggare ger inte en realistisk bild av sitt liv, förskönar saker eller skriver inte om det negativa stunderna. Vem som helst fattar att min blogg inte ger någon helt realistisk bild av min vardag, men det är inte meningen heller. Jag vill att den ska visa att det händer trevliga saker i min vardag också, som det är roligt att gå tillbaka till senare. Dethär är min blogg. Om nu någon utomstående vill läsa så är det ju bara skoj, men jag skriver för min egen skull precis det jag känner för och skriver inget då jag inte känner för det. Jag läser själv alla möjliga sorters bloggar, och gillar mest de bloggar där bloggaren skriver det bloggaren själv vill skriva om, vare sig det är djupa tankar eller vardagligt rosamolnsnack spelar ingen roll, inte att man skriver det som man tror att en blogg ska innehålla, eller skriver om det man tror att man får maximalt med läsare genom.

Annonser

3 thoughts on “Loppisfynd och min filtrerade verklighet.

  1. Jag håller så med dej! Jag har slutat läsa bloggar som bloggar för antalet läsare. Och om det är någon som inte gillar det man bloggar om så är det väl bara att sluta läsa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s